R&A 14: Hotell

1 t 37 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 18.9.2014

Lisa Langsethin Hotell kuvaa keskiluokkaisuuden kriisiä, jonka sytyttää vastoinkäyminen muutoin täydellisessä elämässä. Erikan (Alicia Vikander) lapsi syntyy vakavasti sairaana, mikä vie hänet masennuksen partaalle. Ryhmäterapiassa Erika ja neljä muuta sisäsiistiin yhteiskuntaan sopeutumatonta pakenee arkielämäänsä. He matkustavat hotellista toiseen – hoitaen ja auttaen toisiaan.

Hotell näyttää, miten hyvinvointi tuottaa eriytymistä: ne, jotka eivät voi hyvin, ovat ulkopuolisia. Tuntemattomien ihmisten keskellä, kliinisen anonyymeissä hotelleissa Erikan ryhmä voi kuvitella olevansa keitä tahansa. Koulukiusattu nuori Ann-Sofi vahvistaa itsetuntoaan, keski-ikäinen Pernilla pääsee vihdoin panemaan, ja Rikard ryhtyy toteuttamaan mayalaista kidutusterapiaa.

Langseth on todennut laittaneensa jotakin itsestään kaikkiin ryhmän hahmoihin. Työryhmä hitsautui tiiviiksi kuvauksien aikana, ja täydellisen luottamuksen ja avoimuuden aistii elokuvasta. Sivurooleista on syytä mainita erityisesti karismaattinen David Dencik sekä Guldbaggella roolistaan palkittu Anna Bjelkerud.

Marjo Pipinen

Kieli: ruotsi / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.