NV13: Borgman

1 t 53 min  |  Jännitys  |  Ensi-ilta: 30.10.2013

Borgman lukeutuu vuoden 2013 euroelokuvan tapauksiin. Se oli ensimmäinen hollantilaisteos Cannesin festivaalin kilpasarjassa 38 vuoteen. Alex van Warmerdamin kahdeksas ohjaus valittiin äskettäin kotimaassaan parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi. Ratkaisu osoittaa poikkeuksellista rohkeutta: Borgman on hykerryttävä demoninen trilleri ja sellaisena ennen muuta täysverinen Night Visions -elokuva.

Epäilyttävän näköinen Borgman joutuu pakenemaan yllätysvieraita kotoaan, ottaa pari kaveria mukaansa ja päätyy hienostoperheen ovelle kysymään, voisiko lainata kylppäriä. Marina-vaimolle tämä olisi ok, mutta isäntä Richard murjoo hiipparin tohjoksi. Marina alkaa sääliä mystistä resupekkaa ja päästää hänet salaa elämäänsä. Laupeus kääntää perheen elämän ylösalaisin ja käynnistää absurdin painajaisen, joka saa okkultistisia sävyjä.

Borgmanin henkinen lähisukulainen on vuoden takainen Night Visions -hitti Berberian Sound Studio: elokuva, jonka nyanssit ja monitahoisuus ovat liki mahdottomia kiteyttää. Se edustaa vuoden 2013 rohkeinta elokuvantekoa – ja kunnioittaa poikkeuksellisesti myös katsojaansa täysin rinnoin.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.