R&A 13: Barfi!

2 t 31 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2013

Jos muutaman vuoden takainen Dan Boylen Slummien miljonääri oli Hollywood kurottamassa niin pitkälle Bollywoodiin kuin pystyy, Anurag Basun Barfi! on päinvastainen elokuva: Bollywoodia hollywoodilaisittain.

Viime vuonna ilmestynyt elokuva oli Intiassa jättiläismäinen hitti ja tarjokas vieraskielisen Oscarin ehdokkaaksi. Sen pääosien näyttelijät Ranbir Kapoor ja erityisesti Priyanka Chopri ovat kotimaassaan supertähtiä.

1970-luvun Intiaan sijoittuva elokuva on rakkaustarina kuulovammaisesta ja puhekyvyttömästä Barfista (Kapoor), rikkaan perheen tyttärestä Shrutista (Ileana D’Cruz) sekä autistisesta Jhilmilistä (Chopri).

Kapoorin vaikuttava roolisuoritus ammentaa täysin mykkäelokuvan perinteestä: elokuva myöntää olevansa hommagé Buster Keatonille ja Charlie Chaplinille. Viitteet Poliiseihin ja Kaupungin valoihin ovat suoria. Musiikki sen sijaan on selvä kumarrus Yann Tiersenin Amélie-sävellyksille.

Elokuvan suosio ei ihmetytä, sillä Barfin ja Jhilmilin rakkaustarina on kauniisti ja ymmärtäen kuvattu. Sisimmässään Barfi! on hyvän mielen elokuva termin klassisimmassa merkityksessä.

Oskari Onninen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.