R&A 13: Nebraska

1 t 50 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 21.9.2013

Kiitellen vastaanotettu Nebraska on Alexander Paynen uusin road trip -elokuva. Mustavalkoisena kuvatun tarinan keskiössä on hankalan isän ja tämän maanläheisen pojan matka Omahaan.

Montanalainen Woody Grant saa pakkomielteen Omahasta, kun hän vakuuttuu siellä odottavasta miljoonan dollarin palkinnosta. Kuskiksi päätyy hänen poikansa David, joka toivoo matkan lähentävän välejä isään. Pitkällä ja rönsyilevällä retkellään Woody kohtaa ongelmaisen perheensä ja ei niin ystävällisiä vanhoja ystäviään.

Kahdella Oscarilla palkittu Alexander Payne on niittänyt mainetta muun muassa Sideways- ja The Descendants -elokuvillaan. Paynella on taito tuoda pienimuotoisia, mutta vavahduttavia tarinoita valkokankaalle. Nebraska tarjoaa ohjaajalleen tyypillistä vinksahtanutta huumoria ja tarkkanäköistä ihmiskuvausta.

Hurmaava sekoitus draamaa ja komediaa on myös täynnä hersyviä ja vakuuttavia roolisuorituksia. Erityismaininnan ansaitsee nerokas Bruce Dern, joka voitti Cannesin elokuvajuhlilla palkinnon parhaasta miespääosasta vanhenevana, äreänä Woodyna. Itse elokuva puolestaan kisasi kunnioitettavasti Kultaisesta palmusta.

Miia Outinen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.