R&A 13: Lootera

2 t 16 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 25.9.2013

Kun haluat superromanttisen elämyksen, jätä hetkeksi arki katsomalla Lootera.

Jos pidit Sanjay Leela Bhansalin elokuvasta Saawariya, pidät todennäköisesti tästäkin. Looteran ohjannut Vikramaditya Motwane on työskennellyt aiemmin Bhansalin assistenttina. Lisäksi Motwane on työskennellyt Anurag Kashyapin käsikirjoittajana Dev. D:ssä ja Deepa Mehtan koreografina Waterissa.

Avainseikat Motwanen näyttävässä elokuvassa ovat kuvissa viipyily ja heleä musiikki, joka jää soimaan päähän pitkiksi ajoiksi vielä elokuvan päätyttyä.

Lootera on mukaelma O. Henryn lyhyttarinasta The Last Leaf, joka sijoittui 1970–luvulle. Elokuvassa sijoittuu Länsi-Bengalin Manikpuriin vuonna 1953 ja keskittyy nuoren arkeologin Varunin (Ranveer Singh) ja kauniin nuoren naisen Pakhin (Sonakshi Sinha) suhteeseen.

Vanhanajan romanssissa Pakhi edustaa modernille kaudelle siirtymistä. Nuoren naisen itsenäistymispyrkimyksistä kertoo se, että Pakhi ajaa autoa vanhemmiltaan salassa.

Elokuvasta ei puutu intohimoa tai sydänsuruakaan. Lootera tarkoittaa suomeksi ryöstäjää, joten varkauksiakin voi olla luvassa.

Anna Pesonen-Smith

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.