R&A 13: Yeh Jawaani Hai Deewani

2 t 19 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 25.9.2013

Intialainen elokuva täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Intian vahvuus kaupallisessa elokuvassa ovat joukkokohtaukset, joissa musiikki on mieleen tarttuvaa ja tanssikoreografiat vertaansa vailla.

Tänäkin vuonna R&A:ssa on tilaisuus nähdä Bollywoodin tanssielokuva, jonka musiikki houkuttaa ylös penkistä. Ison nimen Karan Joharin tuottamassa ja Ayan Mukerjin ohjaamassa taidonnäytteessä näyttelevät tunnetut nykynimet Deepika Padukone, Ranbir Kapoor ja Kalki Koechlin. Koechlin on ranskalaisesta perheestä vuosikymmeniä sitten Etelä-Intian Pondicherryyn asettunut näyttelijätär. Hänen ensimmäinen merkittävä roolinsa oli Anurag Kashyapin Dev. D:ssä prostituoituna.

Yeh Jawaani Hai Deewanissa (suom. Tämä nuoruus on hullu) opiskeluaikojen ystävykset kokoontuvat jälleen yhteen viettämään Aditin (Koechlin) häitä. Menneiden vuosien tapahtumia ja tunteita käydään läpi. Intiassahan häät kestävät päivätolkulla, joten aikaa erilaisille kohtaamisille on.

Elokuva toimii parhaiten nuorten aikuisten kohderyhmälle sisältönsä puolesta, mutta musiikki ja tanssi ottavat kyllä varttuneemmankin katsojan haltuunsa.

Anna Pesonen-Smith

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.