R&A 12: Captive

2 t 0 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 20.9.2012

Tositapahtumiin perustuva elokuva Captive kertoo Dos Palmas -kidnappauksista, jotka tapahtuivat Etelä-Filippiineillä vuosina 2001–2002. Elokuva alkaa islamistisen separistiryhmän Aby Sayyafin johtamalla kahdenkymmenen panttivangin sieppauksella korkealuokkaisesta lomakeskuksesta Palawanin saarelta.

Länsimaalaiset ja paikalliset panttivangit revitään sängyistään ja paimennetaan umpimähkäisesti pieniin moottoriveneisiin, joilla heidät kuljetetaan Aby Sayyafin tukialukseen. Seuraa kuukausia kestävä karmiva tapahtumaketju, jonka aikana panttivankeja kuljetetaan nälkäisinä pitkin käärmeitä ja skorpioneja vilisevää viidakkoa.

Tietoisesti neutraalisti todellisia tapahtumia lähestyvä filmatisointi ei tuomitse sieppaajia tai perustele heidän toimintaansa. Sen sijaan se keskittyy kuvaamaan panttivankien epätoivoa ja selviytymiskeinoja lähes vuoden kestävän vankeuden aikana.

Petra Nyman

Brillante Mendozan (Lola, R&A 2010, Kinatay, R&A 2009) ranskalaisrahoituksella ohjaama elokuva on hänen tähän saakka poliittisin työnsä. Mendoza, joka on jakanut mielipiteitä aiemmilla filippiiniläistä yhteiskuntaa kuvaavilla teoksillaan, osoittaa Captivella kykynsä astua astetta suurempiin puitteisiin.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.