NT live: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

NT live: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time (2012)

2 t 30 min  |  Teatteri, Event cinema  |  Ensi-ilta: 17.9.2012

Simon Stephensin näyttämösovitus perustuu Mark Haddonin samannimiseen palkittuun menestysromaaniin (Yöllisen koiran merkillinen tapaus). Teosta ei ole aiemmin sovitettu näyttämölle. Marianne Elliott ohjaa.

15-vuotias Christopher seisoo rouva Shearsin kuolleen Wellington-koiran vieressä. Koira on keihästetty talikolla, kello on 7 minuuttia yli puolenyön ja Christopheria epäillään. Hän merkitsee vihkoonsa kaikki faktat ratkaistakseen mysteerin. Christopherilla on tavallisuudesta poikkeavat aivot, hän on haka matematiikassa, muttei pysty käsittämään jokapäiväistä elämää. Hän ei ole koskaan yksinään rohjennut kotikatuaan pidemmälle, koskettaminen inhottaa häntä eikä hän luota tuntemattomiin. Isän kieltämä salapoliisityö vie hänet pelottavalle matkalle, joka mullistaa hänen maailmansa.

Mark Haddonin romaani sai Whitebread Book of the Year -palkinnon vuonna 2003, ja sitä on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Marianne Elliott ohjasi (yhdessä Tom Morrisin kanssa) Tony-palkinnon vuonna 2011 tuoneen ja maailmanlaajuisen menestyksen saavuttaneen War Horse -näytelmän. Saksassa palkittu Simon Stephens on kirjoittanut useita näytelmiä ja sovittanut teoksia näyttämölle, muun muassa Harper Reganin ja On the Shore of the Wide Worldin, jotka Marianne Elliott on myös ohjannut NT:ssa.

Tekijätiimi: Ohjaus Marianne Elliott, lavastus Bunny Christie, valosuunnittelu Paule Constable, videosuunnittelu Finn Ross, koreografia (Movement directors) Scott Graham ja Steven Hoggett Frantic Assemblylle, äänisuunnittelu Ian Dickinson, musiikki Adrian Sutton, taistelukohtaukset Kate Waters.

Rooleissa: Matthew Barker, Niamh Cusack, Rhiannon Harper-Rafferty, Paul Ritter, Nick Sidi, Una Stubbs, Luke Treadaway, Nicola Walker, Howard Ward.

Englanninkielinen puhe, myös tekstitys englanniksi.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat