R&A 11: 7 Sins Forgiven

2 t 17 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 15.9.2011

Susanna Johannes (Priyanka Chopra) kokee koko elämänsä ajan epäonnea rakkaudessa. Orpotyttö yrittää etsiä itselleen aviomiehen, joka rakastaisi häntä ehdoitta. Hän käy läpi seitsemän aviomiestä. Kuusi ensimmäistä, niin armeijan kenraali, vakooja kuin hippikin, edustavat kukin yhtä seitsemästä kuolemansynnistä. Liitot päättyvät, kun Susanna hoitaa häntä kaltoin kohtelevat nuljakkeet kekseliäästi pois päiviltä.

Ohjaaja Vishal Bhardjaw muistetaan elokuvastaan Kaminey – The Scoundrels. Ohjaajan käsikirjoitustyöparina on amerikkalainen Matthew Robbins (Mimic, Dragonslayer). 7 Sins Forgiven on kerännyt laajempaa suosiota festivaaliesityksissä ympäri maailmaa kuin kotimaassaan ja se onkin keskivertokliseistä Bollywood-elokuvaa huomattavasti nokkelampi.

Tarina on melodramaattinen, mutta peitelty runsaalla kerroksella mustaa huumoria. Musiikin ja tanssin osuus on tärkeä, mutta tyylilajit vaihtelevat tangosta happorockiin ja hengelliseen lauluun. Väriloiston sijaan kylvetään usein ruskean, harmaan ja mustan sävyissä.

Chopran erinomainen roolityö Susannana on elokuvan selkäranka. Vaikka hahmo on kiero ja häikäilemätön, tytön epäonniset koettelemukset rakkauden rintamalla ovat varmasti itse kullekin samastuttavia. Chopra tuo hahmon päämäärätietoisuuteen sopivasti haavoittuvaisuutta ja mystiikkaa.

Vaikka tarina kerrotaan takaumin ja se vaikuttaa aluksi varsin ennalta-arvattavalta, 7 Sins Forgiven osaa todella yllättää. Ällistynyt katsoja saa kerätä leukansa salin lattialta, mikäli se leveältä virnistykseltä pystyy tippumaan.

-Paavo Ihalainen

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat