Sinkkuelämän säännöt

1 t 30 min  |  Komedia, Romantiikka, Dokumentti, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 1.4.2011

Sinkkuelämän säännöt -elokuvan alkukuvana nähdään lyhytelokuva Tsägäateria (7 min), musta komedia arjen paineista hampurilaisravintolassa. Tsägäaterian päärooleissa nähdään Outi Mäenpää ja Max Ovaska.

Sinkkuelämän säännöt kertoo neljästä nuoresta miehestä, joilla on vuosi aikaa löytää rakkaus Helsingistä.

Tonislav, 29, muutti Suomeen Bulgariasta yhdeksän vuotta sitten mennäkseen naimisiin suomalaisen naisen kanssa. Nyt hän on eronnut ja opettelee, millaista pohjoisessa kulttuurissa on olla sinkku. Tonislavin paras ystävä ja kohtalotoveri Zoran, 27, on myös eronnut suomalaisesta vaimostaan. Kiril, 32, on asiantuntija siinä, kuinka naimisiin ei päästä. Hän on kosinut tyttöystäväänsä viisi kertaa, ja saanut aina pakit. Hristianilla, 24, ei ole koskaan ollut naisen kanssa vakavaa suhdetta – omaa äitiään lukuun ottamatta.

Neljä helsinkiläistynyttä ja rakkaudessa pettynyttä bulgarialaista nuorta miestä antaa itsellensä tehtävän. Heidän on 12 kuukaudessa löydettävä Helsingistä naisystävät. Apukeinoina kaikki on sallittua, aina nettideittailusta sinkkujen sportti-treffeihin, speed datingiin ja tyylikoulutukseen. Vuoden kestävä savotta on täynnä rakkauden kaipuuta ja itäeurooppalaista itseironiaa.

Rakkaus on kuitenkin aina yllätyksiä täynnä. Menneisyys – varsinkin kun on kyse entisistä vaimoista ja tyttöystävistä – ei jätä miehiä rauhaan. Nykyisyyskin on täynnä kysymyksiä. Miten suomalaisia naisia pitäisi lähestyä? Miksi kaikki naiset eivät laita Internetin deittipalstoille valokuviaan? Kuinka oppia rakastumaan uudestaan?

Sympaattisen ja henkilökohtaisen tarinan rakkauden etsimisestä on ohjannut Tonislav Hristov.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat