R&A 09: Jodhaa Akbar

3 t 25 min  |  -  |  Ensi-ilta: 18.9.2009

Islaminuskoinen keisari Jalaluddin Muhammad Akbar saa vaimokseen pohjoisintialaiseen soturiklaaniin kuuluvan Jodhaan (Rai Bachchan), joka on huumaavan kaunis hinduprinsessa. Vaikka kyseessä on järjestetty avioliitto ja ennen kaikkea poliittinen kauppa, ajan myötä Akbar rakastuu puolisoonsa todella voimallisesti.

Lagaan-ohjaaja Ashutosh Gowarikerin 1400-luvun Intiaan sijoittuva romanttinen pukudraama kertoo suurisydämisen keisarin suuren rakkaustarinan. Jodhaa Akbar on satu miekkaa taidokkaasti käyttävästä prinsessasta, joka opettaa soturikeisarin hallitsemaan sydämellään. Intohimoinen hallitsija joutuu puolustautumaan kapinoivia joukkoja vastaan, mutta suurimman taistelunsa hän joutuu käymään kotirintamalla. Roihahtaako rakkaus ilmiliekkiin ja onnistuuko keisari valloittamaan myös vaimonsa sydämen?

Historiallisessa spektaakkelissa kaikki on elämää suurempaa. Intialaisesta kansanperinteestä ammentavan tarinan tuotantoarvoissa ei ole pihistelty: palatsit ovat korskeita, sotajoukot mahtavia ja miekkojenkalistelu eeppistä. Hyväsydämistä keisaria esittävä lihaksikas viiksiniekka Hrithik on verevä ja puhdasverinen bollywood-sankari.

Muslimien ja hindujen välistä suvaitsevaisuutta ja rauhaisan rinnakkaiselon merkitystä painottava tarina löytää kaikupohjan uskontokiistojen riivaamasta nyky-Intiasta.

JOUNI HOKKANEN

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.