Tietosuoja ja evästeet

Finnkinon verkkopalvelujen tietosuojaseloste

 

1. Rekisterinpitäjä

Finnkino Oy (jäljempänä ”Finnkino” tai ”me”) kerää, tallentaa ja käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjänä Finnkinon verkkosivuston ja mobiilisovelluksen ja niihin liittyvien palvelujen tarjoamiseksi (jäljempänä myös ”palvelut”). Finnkino on sitoutunut toiminnassaan noudattamaan soveltuvaa lainsäädäntöä. Tämä tietosuojaseloste kuvaa henkilötietojen käsittelyä koskevat käytäntömme. Finnkino kerää, tallentaa ja muutoin käsittelee henkilötietoja tämän tietosuojaselosteen ja erillisten rekistereiden rekisteriselosteiden mukaisesti.  

Olemme sitoutuneet suojaamaan yksityisyyttäsi. Kunnioitamme henkilötietojesi luottamuksellisuutta ja turvallisuutta. Henkilötietojen käsittelyn ensisijaisena perusteena on asiakassuhde tai muu asiallinen yhteys taikka rekisteröidyn suostumus.

Älä käytä Finnkinon verkkosivuja, mobiilisovellusta tai palveluja, jos et hyväksy tätä tietosuojaselostetta.

2. Mitä henkilötietoja keräämme?

Voimme kerätä henkilötietojasi kun asioit Finnkinon verkkosivuilla tai mobiilisovelluksessa, esimerkiksi IP-osoitteen, selailun ajankohdan, miltä verkkosivuilta olet tulossa, mille verkkosivuille siirryt seuraavaksi, mitä linkkejä tai mainoksia klikkaat ja mitä mainoksia tai muita sisältöjä olet katsonut, miten kauan istunto kestää, selaimesi tai sovelluksen tyypin, ja muut vastaavat tiedot. Voimme käsitellä myös verkkosivuanalytiikan avulla johdettua tai profiloitua tietoa.

Käsittelemme tietoja, jotka itse annat esimerkiksi asiakaspalautteen kautta. Käsittelemme myös tuotteita ja palveluja ostettaessa annettuja tietoja, kuten tilitietojasi, luottokorttitietojasi sekä tietoja kielivalinnoistasi tai muista vastaavista valinnoista. Voimme myös hankkia henkilötietoja suoramarkkinointiyrityksiltä ja muista vastaavista julkisista lähteistä.

Jos liityt asiakkuusohjelmaamme, käsittelemme asiakkuusohjelmaan liittyviä tietoja, kuten tietoja asiakkuustyypistä, ostoistasi, latauksistasi sekä meille antamistasi tiedoista. Lisäksi käsittelemme tuotteiden ja palveluiden toimitustietoja, maksutietoja, tietoja yhteydenotoistasi meihin, ja muita vastaavia Finnkinon ja asiakkaan kanssakäymistä kuvaavia tietoja, kuten tietoja asiakasviestinnästä ja suoramarkkinoinnista. Asiakkuuteen liittyvän tietojen käsittelyn osalta lisätietoja löytyy Finnkinon asiakkuusohjelman henkilörekisterin rekisteriselosteesta.

Finnkinon tuotteet ja palvelut on tyypillisesti tarkoitettu kaikille yleisöille. Finnkino ei kuitenkaan tietoisesti kerää henkilötietoja alle 15-vuotiaista lapsista ilman heidän vanhempiensa tai huoltajiensa suostumusta.

3. Miksi käsittelemme henkilötietoja?

Käsittelemme henkilötietojasi vain ennalta määriteltyihin käyttötarkoituksiin. Voimme käsitellä henkilötietojasi tekemiesi varausten ja ostojen hallinnointiin sekä muiden vastaavien velvoitteiden täyttämiseen.  

Finnkinon asiakkuusohjelmaan liittyminen edellyttää asiakasprofiiliin luomista. Lisätietoja asiakasprofiiliisi liittyvästä henkilötietojen käsittelystä saat asiakkuusohjelmamme rekisteriselosteesta.

Voimme käsitellä henkilötietojasi Finnkinon tuotteiden, palveluiden sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen ja hallintaan ja käyttökokemusten kehittämiseksi. Voimme yhdistää eri palveluiden yhteydessä kerättyjä tietoja siltä osin, kuin tiedot on kerätty samaan käyttötarkoitukseen ja voimme tehdä tilastoja tuotteiden ja palveluiden kehittämisen edellyttämässä laajuudessa. Lisäksi voimme käsitellä henkilötietojasi myös väärinkäytösten ehkäisyyn ja tutkintaan.

4. Asiakasviestintä ja markkinointi

Voimme käsitellä henkilötietojasi asiakaspalautteen vastaanottamiseen ja siihen vastaamiseen. Henkilötietojasi voidaan käsitellä asiakasviestintää varten, saatamme esimerkiksi lähettää sinulle ilmoituksia tuotteistamme.

Voimme käsitellä henkilötietojasi lain sallimissa rajoissa Finnkinon ja sen yhteistyökumppaneiden tuotteiden ja palveluiden markkinointiin, markkinatutkimuksiin sekä asiakastyytyväisyyskyselyihin. Voimme käsitellä henkilötietojasi tehdäksemme tuotteistamme ja palveluistamme henkilökohtaisempia ja kohdennetumpia, esimerkiksi tekemällä suosituksia ja näyttämällä sinulle kohdennettuja sisältöjä palveluissamme. Voimme kohdistaa sinulle myös sijaintitietoihin perustuvaa markkinointia.

Vaikka kieltäisit suoramarkkinoinnin, voimme kuitenkin edelleen lähettää sinulle Finnkinoa ja palveluitamme koskevia ilmoituksia, esimerkiksi informoida sinua palveluiden vika- ja häiriötilantilanteista ja ottaa sinuun yhteyttä tässä tarkoituksessa.

5. Luovutammeko tai siirrämmekö henkilötietoja?

Emme myy tai muutoin luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille ilman suostumustasi lukuun ottamatta tässä tietosuojaselosteessa tai Finnkinon rekisteriselosteissa kuvattuja tilanteita. Voimme luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille suoramarkkinointitarkoituksiin, sekä mielipide- ja markkinatutkimuksiin ja muihin vastaaviin selvityksiin.  Lisäksi voimme siirtää henkilötietojasi palveluntarjoajillemme.

Voimme luovuttaa henkilötietojasi myös kulloinkin voimassa olevan lain tai pakottavan viranomaismääräyksen perusteella. Saatamme myös luovuttaa tai muutoin käsitellä henkilötietojasi sovellettavan lainsäädännön mukaisesti puolustaaksemme Finnkinon oikeutettuja etuja.

Voimme luovuttaa henkilötietojasi mahdolliselle ostajalle tai tämän neuvonantajalle yritysjärjestelyiden yhteydessä.

Emme pääsääntöisesti siirrä tietoja EU:n tai ETA -alueen ulkopuolelle. Jos siirrämme tiedot EU:n tai ETA -alueen ulkopuolelle, huolehdimme henkilötietojen käsittelyn suojan riittävästä tasosta soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

6. Mitä teemme suojataksemme henkilötietojasi?

Tuotamme ja suunnittelemme kaikki palvelumme tietosuoja ja tietoturva huomioiden. Tietokannat on suojattu palomuureilla, salasanoilla ja muilla teknisillä keinoilla ulkoisia tietomurtoja vastaan. Huolehdimme asianmukaisesti tietoliikenneturvallisuudesta ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä riskeistä ottaen huomioon riskin todennäköisyys ja suojattavan tiedon luonne. Rajoitamme pääsyn henkilötietoja sisältäviin tietokantoihin ainoastaan valtuutetuille henkilöille, joilla on oikeutettu tarve käsitellä kyseessä olevia henkilötietoja.

Palvelumme voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolien verkkosivustoille tai palveluihin, joihin soveltuvat niiden omat tietosuojakäytännöt. Suosittelemme, että tutustut tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin huolellisesti erikseen. Finnkino ei vastaa tällaisten kolmansien osapuolien tietosuojakäytännöistä tai henkilötietojen käsittelystä.

7. Evästeet ja sijaintitiedot

Käytämme verkkosivuillamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita palvellaksemme asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka voidaan toimittaa käyttäjän päätelaitteelle palvelun välityksellä. Evästeitä käytetään esimerkiksi verkkopalvelumme toiminnallisuuksien mahdollistamiseksi, kuten kirjautumisen, ostoskoriominaisuuden ja Kutsu kaverisi -toiminnon toteuttamiseksi.

Evästeiden avulla keräämme tietoja mm. kävijöiden käyttämistä päätelaitteista ja käyttäytymisestä palvelussa, kuten tietoja siitä, miltä sivulta käyttäjä on saapunut palveluun, mitä selainta käyttäjä käyttää tai milloin ja mitä palvelun osiota käyttäjä on selannut. Näitä tietoja käytetään esimerkiksi verkkopalvelumme käyttömukavuuden kehittämiseen, kävijädatan analysoimiseen, asiakastutkimukseen, sisältöjen personointiin sekä viestinnän ja markkinoinnin kohdentamiseen ja mainonnanhallintaan.

Kolmannet osapuolet voivat luvallamme asettaa evästeitä verkkosivuillemme toimittaakseen meille tietoja tai yksilöidyn käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Kolmannen osapuolen evästeitä käytetään muun muassa Kutsu Kavereitasi -toiminnon toteuttamiseksi. 

Sinulla on mahdollisuus koska tahansa estää evästeiden käyttö kokonaan tai osittain muuttamalla selaimesi asetuksia. Voit halutessasi myös poistaa aiemmin tallentuneet evästeet. Huomaathan, että evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin vaikuttaa verkkosivujemme ja palvelujemme niiden osien tai toimintojen käyttämiseen tai jopa estää ne kokonaan.

Finnkinon sijaintitietoihin perustuvat palvelut ja ominaisuudet hyödyntävät verkkoperusteisia sijaintitietoja. Käsittelemme sijaintitietojasi, jos olet antanut nimenomaisen suostumuksesi sijaintitietojesi käsittelemiseen. Jos et ole antanut suostumustasi sijaintitietojen käsittelyyn, et voi käyttää Finnkinon sijaintitietoihin perustuvia palveluita. Finnkino ei käytä näitä tietoja yksilöidäkseen sinut henkilökohtaisesti. Käyttäessäsi sijaintitietoihin perustuvia palvelujamme, esimerkiksi paikkaan perustuvia hakuja, voimme käsitellä sijaintitietojasi oikean sisällön tarjoamiseksi.

8. Tarkastus- korjaus- ja kielto-oikeus

Sinulla on henkilötietolain mukainen oikeus tarkastaa, mitä tietoja olemme sinusta keränneet. Tarkastuspyyntö tulee osoittaa henkilökohtaisesti tai kirjallisesti ja allekirjoitettuna tämän tietosuojaselosteen lopussa mainitulle yhteyshenkilölle.

Pyrimme kohtuullisin keinoin päivittämään vanhentuneita henkilötietoja ja poistamaan tarpeettomia henkilötietoja. Voit osin itse hallinnoida henkilötietojasi palveluissamme. Kehotamme asiakkaitamme tarkistamaan henkilötietonsa aika ajoin mahdollisuuksien mukaan, sillä muutoksista ilmoittaminen on asiakkaan vastuulla.

Sinulla on oikeus lain sallimissa puitteissa vaatia virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon korjaamista tai poistamista. Lisäksi me pyrimme korjaaman ja oikaisemaan virheelliset tai vanhentuneet tiedot oma-aloitteisesti, jos havaitsemme tiedoissa tai niiden ajantasaisuudessa puutteita.

Voit kieltää meitä käsittelemästä itseäsi koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

9. Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Finnkino voi ajoittain tehdä muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen. Suosittelemme, että tutustut tietosuojaselosteeseen säännöllisesti, jotta tulet informoiduksi mahdollisesti tehdyistä muutoksista.

10. Yhteydenotot

Yksityisyydensuojaan liittyvissä asioissa voit myös ottaa meihin yhteyttä:

Finnkino Oy

Y-tunnus: 0647239-1

Osoite: Mannerheimintie 113, 00280 Helsinki

Puhelin: (09) 131 191

 

Rekisteriasioita hoitava henkilö:

Sina Aalto, CRM Specialist

Sähköposti: www@finnkino.fi

 

Henkilötietolain (523 /99) 10 §:n mukainen rekisteriseloste

 

1. Rekisterinpitäjä

Finnkino Oy (”Finnkino”)
Y-tunnus: 0647239-1
Osoite: Mannerheimintie 113, 00280 Helsinki
Puhelin: (09) 131 191

2. Rekisteriasioita hoitava henkilö tai yhteyshenkilö

Sina Aalto, CRM Specialist

Sähköposti: www@finnkino.fi

3. Rekisterin nimi

Finnkinon asiakkuusohjelman henkilörekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Asiakkuusohjelman henkilörekisterin tietoja voidaan käyttää Finnkinon asiakkuusohjelmaan liittyvien palvelujen tuottamiseen, asiakassuhteen hoitamiseen ja ylläpitoon, laskutukseen, etämyyntiin, palvelun käytön tutkimiseen ja palvelun edelleen kehittämiseen, suoramarkkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimuksiin.

Lisäksi tietoja voidaan käyttää Finnkinon kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön yhteistyökumppanin mainonnan kohdistamiseen luovuttamatta kuitenkaan asiakkaan henkilötietoja.

5. Rekisterin tietosisältö

Asiakkuusohjelman henkilörekisterissä voidaan käsitellä seuraavia henkilötietoja ja niiden muutostietoja:

  • Nimi
  • Yhteystiedot, kuten puhelinnumero, sähköpostiosoite ja kotiosoite
  • Ikä/syntymäaika
  • Asiakkuuden kieli
  • Sukupuoli
  • Sähköpostiosoite
  • Asiakkuuden ja/tai asiallisen yhteyden alkamis- ja päättymisajankohta sekä -tapa
  • Asiakkuuden ja muun asiallisen yhteyden hoitamiseen ja yhteydenpitoon liittyvät tiedot (esim. käyttäjätunnus ja salasana rekisterinpitäjän sähköisiin palveluihin, tilaus- ja ostokäyttäytymistiedot, palautteet, reklamaatiot)
  • Käyttäjätunnus ja salasana
  • Tilaus- ja ostokäyttäytymistiedot
  • Tiedot asiakkuustyypistä (esimerkiksi eläkeläinen, varusmies tai opiskelija)
  • Tiedot S-etukortista ja/tai K-Plussa -kortista
  • Laskutus- ja perintätiedot
  • Asiakkaan antamat profilointitiedot ja asiakaspalautetiedot
  • Sähköisten palveluiden ja sisältöjen hyödyntämistä koskevat tiedot (esim. uutiskirjeen tilaus), rekisteröidyn selaimen rekisterinpitäjän palvelimelle lähettämät tekniset tiedot (esim. IP-osoite, selain, selainversio, sivu, jolta rekisteröity on siirtynyt sivuillemme) sekä rekisteröidyn selaimelle lähetetyt evästeet ja niihin liittyvät tiedot, mikäli evästeisiin liitetään henkilötietoja
  • Markkinointiin ja myynninedistämiseen liittyvät tiedot, kuten rekisteröityyn kohdistetut markkinointitoimenpiteet ja niihin osallistuminen (esim. markkinointiarpajaisiin ja kilpailuihin sekä tapahtumiin osallistuminen) sekä suoramarkkinointiluvat ja suoramarkkinointikiellot
  • Sijaintitiedot

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Tietoja kerätään ensisijaisesti rekisteröidyltä itseltään. Tietoja voidaan kerätä myös Finnkinon järjestelmistä, joihin tallentuu rekisterissä käsiteltäviä tietoja. Henkilötietoja voidaan kerätä ja päivittää lisäksi Finnkinon kanssa samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden rekistereistä, Finnkinon yhteistyökumppanien rekistereistä sekä henkilötietoja koskevia palveluja tarjoavilta viranomaisilta ja yrityksiltä.

Finnkino voi kerätä rekisteröidyn suostumuksella henkilötietoja myös muista lähteistä.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto

Tietoja voidaan Finnkinon harkinnan perusteella luovuttaa kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa esimerkiksi Finnkinon yhteistyökumppaneiden markkinointitarkoituksiin, jollei rekisteröity ole kieltänyt tietojen luovuttamista. Tietojen luovuttaminen voi lähtökohtaisesti tapahtua vain sellaisiin tarkoituksiin, jotka tukevat Finnkinon asiakasrekisterin toiminta-ajatusta ja joissa tietojen käyttötarkoitus ei ole yhteensopimaton Finnkinon käyttötarkoitusten kanssa.

Tietoja voidaan luovuttaa myös toimivaltaisten viranomaisten tai muiden tahojen esittämien vaatimusten edellyttämällä, voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvalla tavalla.

Tietoja voidaan siirtää Finnkinon valikoimille yhteistyökumppaneille, jotka käsittelevät tietoja Finnkinon lukuun osapuolten välisen yhteistyösopimuksen perusteella. Tällöin tietojen käsittelijällä ei ole oikeutta käsitellä siirrettyjä tietoja omaan lukuunsa omissa henkilörekistereissään.

Tietoja ei pääsääntöisesti siirretä Euroopan unionin jäsenvaltioiden alueen tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, ellei se ole edellä lueteltujen henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista, jolloin tietojen siirrossa noudatetaan henkilötietolainsäädännön vaatimuksia.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisteriin liittyvät tietokannat on suojattu palomuureilla, salasanoilla ja muilla teknisillä keinoilla ulkoisia tietomurtoja vastaan. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa, joihin asiattomilta on pääsy kielletty. Ainoastaan yksilöidyillä Finnkinon nimeämillä henkilöillä on pääsy rekisterin sisältämiin tietoihin. Tietoja käsittelevät henkilöt eivät saa ilmaista näitä tietoja sivulliselle työsuhteen aikana eivätkä sen päättymisen jälkeen.

9. Tarkastus- ja korjausoikeus

Rekisteröidyllä on henkilötietolain mukainen oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee osoittaa henkilökohtaisesti tai kirjallisesti ja allekirjoitettuna henkilörekisterin yhteyshenkilölle.

Finnkino oikaisee, poistaa tai täydentää rekisterissä olevan, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta. Rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä henkilörekisterin yhteyshenkilöön tiedon korjaamiseksi.