Ohjelmisto | Ohjelmiston julkaisuaikataulu

Elokuvaohjelmisto vaihtuu perjantaisin, jolloin uudet elokuvat saavat ensi-iltansa ja jotkin elokuvat saattavat jäädä pois ohjelmistosta tai siirtyä esitykseen toiselle paikkakunnalle.

Uusi elokuvaviikko (pe-to) tulee myyntiin edeltävänä tiistaina klo 15. 

Verkkopalveluun näytösajat ilmestyvät muutaman minuutin sisällä. Myös Kinolipun kautta lippuja voi varata tiistaisin klo 15 alkaen. Alkuviikkoon osuvat pyhäpäivät saattavat siirtää normaalia aikataulua, yleensä yhden vuorokauden verran eteenpäin. Näistä poikkeuksista tiedotamme erikseen. Erikoistapauksissa lippuja voi varata ja ostaa jo aikaisemmin. Ennakkomyynnissä olevista elokuvista tiedotetaan verkkosivuillamme sekä newsletterissä hyvissä ajoin.

           Myynnissä nyt
           Tulevat elokuvat
           Osta/varaa lippuja netissä
           Puhelinvaraukset

 

Miksi ohjelmistohausta puuttuu näytöspäiviä välistä?

Lipunmyynti tulevan elokuvan ensi-iltaviikon näytöksiin saattaa alkaa ennen kuin kyseisen viikon muu ohjelmisto julkaistaan. Elokuvan ennakkomyynti voi alkaa jopa useita viikkoja ennen ensi-iltaa. Silloin näytöshakujen valikoissa näkyy kuluvan (ja tiistaista alkaen myös seuraavan) ohjelmistoviikon päivämäärien lisäksi ennakkomyynnissä olevan elokuvan näytöspäivämääriä. Välistä saattaa siis puuttua päiviä, joiden ohjelmisto julkaistaan näytösviikkoa edeltävänä tiistaina normaalirytmin mukaisesti.

Miksi "tulevat elokuvat" ja niiden ensi-iltapäivämäärät muuttuvat ajoittain?

Tulevien elokuvien lista elää koko ajan, sillä ensi-iltojen suuri määrä ja markkinatilanteen vaihtelut aiheuttavat sen, että ensi-iltapäivämäärät voidaan sopia ainoastaan alustaviksi. Ohjelmistossa kulloinkin olevat elokuvat saattavat esimerkiksi menestyä odotettua paremmin ja tarvitsevat näin ollen salien kapasiteettia pidempään, jolloin uusien elokuvien kannattaa siirtyä hiukan eteenpäin päästäkseen arvoisiinsa saleihin. On myös mahdollista, että levitysyhtiö joutuu jostain syystä vetämään elokuvan kokonaan pois julkaisusuunnitelmasta.

 

Miten määräytyy elokuvan julkaisu-ajankohta esim. Suomessa?

Lopulliseen ensi-iltapäivämäärään vaikuttaa monia tekijöitä. Ensi-ilta Suomessa voi olla parhaimmillaan jopa samaan aikaan kuin USA:ssa, mutta välillä se saattaa olla useamman kuukaudenkin jäljessä. Elokuvan valmistumisajankohta (USA:n ensi-iltapäivään nähden) vaikuttaa siihen, onko teknisesti edes mahdollista saada kopioita Eurooppaan. Viime hetkessä valmistuneet viivästyvät muualla maailmassa. Tärkein tekijä on kuitenkin yleinen kilpailutilanne; tuotantoyhtiö arvioi sen, milloin on otollisin aika lähteä liikkeelle missäkin, mm. ottaen huomioon muiden elokuvien ensi-illat.

 

Miksei kaikissa kaupungeissa ole samat ensi-iltaelokuvat kuin Helsingissä?

Pyrkimyksenä on, että kaikille Finnkino-paikkakunnille saataisiin samat elokuvat. Elokuvien kopiomäärät ovat kuitenkin rajallisia ja eri kaupunkien salimäärissä on eroja. Tästä johtuen kaikkia ensi-illat eivät aina voi olla kaikissa kaupungeissa samaan aikaan.Finnkinon sivuston Tulevat elokuvat -listalla on lueteltu lähikuukausina Suomen teattereihin saapuvia elokuvia. Paikkakuntakohtaisista ensi-illoista ei etukäteen ole juuri tietoa, joten elokuviin on merkitty nimenomaan Suomen ensi-iltapäivämäärä. Useista syistä johtuen saattaa tämäkin päivämäärä vielä muuttua.

Elokuvaohjelmisto vaihtuu perjantaisin, jolloin uudet elokuvat saavat ensi-iltansa ja jotkin elokuvat saattavat jäädä pois ohjelmistosta tai siirtyä esitykseen toiselle paikkakunnalle.