Finnkino Event Cinema

Event Cinema on melko uusi ja voimakkaasti kasvava esityslaji elokuvateattereissa, joiden esitystekniikan digitalisoituminen on mahdollistanut mitä erilaisimpien sisältöjen tuomisen valkokankaille.  Event Cinema -esitykset voivat olla kaikkea muuta kuin tavanomaista elokuvaa.

Finnkino aloitti aiemmin vaihtoehtoisen sisällön nimellä tunnetun ohjelmiston esittämisen keväällä 2008 näyttämällä Formula 1 -kisoja suorina lähetyksinä elokuvateattereissa.  Saman vuoden syksyllä Finnkino alkoi tuoda suuren suosion saaneita New York Metropolitan oopperan esityksiä elokuvateattereihin.  Sittemmin Event Cinema -tarjonta on laajentunut paljon, käsittäen nykyään oopperan lisäksi mm. näytelmäteatteria, balettia, musikaaleja, konsertteja, urheilua tai vaikkapa taidenäyttelyitä.

Esitykset tuotetaan useimmissa tapauksissa erityisesti elokuvateattereita varten, eikä niitä voi sellaisenaan nähdä muualla.  Event Cinema -esitykset ovat usein suoria, satelliitin välityksellä tapahtuvia live-esityksiä, tai tuoreita tallenteita. Niille on ominaista että esityksiä on rajoitettu määrä, mutta liput tulevat yleensä myyntiin hyvissä ajoin.

Finnkino tiedottaa Event Cinema -ohjelmistosta pääasiassa omissa kanavissaan; verkkosivuilla, uutiskirjeissä ja sosiaalisessa mediassa.
 

Liity Finnkino Labin jäseneksi, jotta voimme kertoa sinulle tulevista Event Cinema -esityksistä, ensi-illoista sekä mahtavista jäseneduista!

>LIITY FINNKINO LABIN JÄSENEKSI