Finnkino Event Cinema

Event Cinema on melko uusi ja voimakkaasti kasvava esityslaji elokuvateattereissa, joiden esitystekniikan digitalisoituminen on mahdollistanut mitä erilaisimpien sisältöjen tuomisen valkokankaille.  Event Cinema -esitykset voivat olla kaikkea muuta kuin tavanomaista elokuvaa.

Finnkino aloitti aiemmin vaihtoehtoisen sisällön nimellä tunnetun ohjelmiston esittämisen keväällä 2008 näyttämällä Formula 1 -kisoja suorina lähetyksinä elokuvateattereissa.  Saman vuoden syksyllä Finnkino alkoi tuoda suuren suosion saaneita New York Metropolitan oopperan esityksiä elokuvateattereihin.  Sittemmin Event Cinema -tarjonta on laajentunut paljon, käsittäen nykyään oopperan lisäksi mm. näytelmäteatteria, balettia, musikaaleja, konsertteja, urheilua tai vaikkapa taidenäyttelyitä.

Esitykset tuotetaan useimmissa tapauksissa erityisesti elokuvateattereita varten, eikä niitä voi sellaisenaan nähdä muualla. Event Cinema -esitykset ovat usein suoria, satelliitin välityksellä tapahtuvia live-esityksiä, tai tuoreita tallenteita. Niille on ominaista että esityksiä on rajoitettu määrä, mutta liput tulevat yleensä myyntiin hyvissä ajoin.

Finnkino tiedottaa Event Cinema -ohjelmistosta pääasiassa omissa kanavissaan; verkkosivuilla, uutiskirjeissä ja sosiaalisessa mediassa.
 

Liity Finnkino Labin jäseneksi, jotta voimme kertoa sinulle tulevista Event Cinema -esityksistä, ensi-illoista sekä mahtavista jäseneduista!

 LIITY FINNKINO LABIN JÄSENEKSI

Event Cinema

We Are X – elokuva Japanin suosituimmasta rock-yhtyeestä

15.9.2017, Ajankohtaista, Event Cinema
X Japan -bändistä kertova We Are X -elokuva nähdään Finnkinon valkokankailla 18. lokakuuta. Tennispalatsissa näytöksen jälkeen yhtyeen keulahahmon Yoshikin Q&A-tilaisuus!

Kuukauden Klassikko: The Matrix

12.9.2017, Event Cinema
Kuukauden Klassikko -näytöksessä kaikilla Finnkinon paikkakunnilla keskiviikkona 27.9. on mahdollisuus nähdä isolta kankaalta Keanu Reevesin ja Laurence Fishburnen tähdittämä legendaarinen scifi-toimintaelokuva The Matrix vuodelta 1999.

Avicii - True Stories

11.9.2017, Event Cinema
Henkilökohtaiselle tasolle yltävä dokumentti päästää katsojat lähelle ja näyttää Aviciin monessa eri valossa. Se sisältää niin kohtauksia megakonserteista kuin intiimejä haastatteluja, ja kuvaa myös kuuluisuuden kiroja.

Elokuvamusiikkia: Hans Zimmer Live in Prague

8.9.2017, Event Cinema
Hans Zimmer on urallaan työskennellyt arvostettujen elokuvaohjaajien kuten Ridley Scottin, Michael Bayn ja Christopher Nolanin kanssa, ja Prahan konsertissa kuullaan musiikkia mm. Pirates of the Caribbean-, Leijonakuningas- ja Gladiaattori-elokuvista.

Pearl Jam: Let's Play Two

6.9.2017, Event Cinema
Konserttifilmissä nähdään materiaalia Pearl Jamin legendaarisilta vuoden 2016 Wrigley Fieldin keikoilta Chicagosta. Bändillä on aivan erityinen suhde Eddie Vedderin kotikaupunkiin, sen baseballjoukkueeseen ja stadioniin.

Taideaarteita maailmalta -sarja jatkuu Finnkinolla

19.8.2017, Event Cinema
Syyskauden esitysten aiheina mm. Canaletto ja Venetsian taide sekä Britannian suosituimpiin taiteilijoihin kuuluva David Hockney.

Bolshoi-baletin kausi 2017-18 tuo Finnkinon valkokankaille kahdeksan loistokasta esitystä

17.8.2017, Event Cinema
HD-tekniikalla toteutettavat esitykset vievät elokuvateatterikatsojat Bolshoin parhaille paikoille.

Upeita oopperaesityksiä suorana New Yorkista

16.8.2017, Event Cinema
Uuden Metropolitan-oopperakauden kaikkien esitysten liput ovat nyt myynnissä!

Black Sabbathin viimeisistä viimeisin konsertti nähdään Suomessa

11.7.2017, Ajankohtaista, Event Cinema
Metallimusiikin legendan Black Sabbathin The End of The End -konserttielokuva esitetään valkokankailla 28. syyskuuta!

Näytelmiä maineikkaasta Lontoon National Theatresta

17.5.2017, Event Cinema
Kuvattavat esitykset tehdään elokuvateatterikatsojien ehdoilla. Valkokangasesityksissä on myös englanninkielinen tekstitys.