Finnkino news

Helsingin Kluuvikadun uudistettu Finnkino Maxim avataan helmikuussa 2018

Elokuvien lisäksi Maximissa tullaan esittämään Event Cinema -näytöksiä kuten balettia sekä teatteri- ja taide-esityksiä.
|

 
Suomen vanhin elokuvateatteri, Helsingin Kluuvikadulla sijaitseva Maxim, avaa ovensa uudelleen helmikuussa 2018. Arkkitehtitoimisto Parviaisen asiantuntevassa ohjauksessa Maximia on uudistettu alkuperäisen elokuvateatterin aikakautta ja glamouria kunnioittaen. Avautuessaan teatterissa sykkii jälleen 1900-luvun art house -henki, mikä näkyy ohjelmiston lisäksi myös teatterin sisustuksessa. Europa Cinemas -verkoston jäsenteatterina Maximin ohjelmistoon kuuluu kiinteänä osana eurooppalaisia laatuelokuvia.

– Olemme todella iloisia siitä, että pääsemme avaamaan Maximin uudestaan yleisölle helmikuun alussa. Olemme tehneet paljon työtä sen eteen, että uudistettu Maxim vastaisi asiakkaidemme toiveita niin historiallisen arkkitehtuurin kuin ohjelmiston osalta. Uskon, että olemme onnistuneet työssämme, sanoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Finnkino kutsui keväällä asiakkaitaan työpajoihin, joissa suunniteltiin Maximin uudistettua konseptia. Työpajoihin osallistui Maximin kanta-asiakkaita, Maximin pitkäaikaista henkilökuntaa ja muita aktiivisia elokuvassakävijöitä.

– Työpajat olivat erittäin antoisat ja saimme keskusteluista paljon arvokasta tietoa, jota olemme nyt hyödyntäneet konseptin suunnittelussa, sanoo Lindholm.

Suomen johtavaksi art house -elokuvateatteriksi profiloituneen Maximin kankailla nähdään monipuolista ohjelmistoa kuten tuoreita Golden Globe -palkittuja elokuvia ja Oscar®-ehdokkaita. Maxim jatkaa Europa Cineman jäsenteatterina, mikä takaa suuren määrän eurooppalaisia laatuelokuvia ohjelmistossa. Elokuvien lisäksi Maximissa esitetään valikoima Event Cinema -näytöksiä kuten balettia sekä teatteri- ja taide-esityksiä.
 

Sisustus korostaa Maximin perinteikästä ja arvokasta arkkitehtuuria

Arkkitehtitoimisto Parviaisen toimitusjohtaja Mikko Lahikaisen mukaan Maxim on rakennushistoriallisesti arvokas helmi.

– Maximin hienovarainen uudistaminen elokuvateatterin alkuperäistä aikakautta kunnioittaen on ollut toimistollemme erittäin mieluisa tehtävä. Teatterissa on paljon suojeltuja sisustusosia vuonna 1909 valmistuneesta Olympiateatterin salista. Lisäksi 1970-luvun interiöörejä oli säilynyt hyvin vähän. Maximin sisustus on toteutettu sen rakennushistoriallista ja kulttuurista arvoa kunnioittaen, Lahikainen kertoo.

Uudistetun Maximin kalusteet, materiaalit ja värit ovat toteutettu rakennuksen erityislaatua ja identiteettiä kunnioittaen.

– Ajalliset kerrostumat ovat tärkeitä kaupunkirakenteen ulko- ja sisätiloissa. Maxim rakentaa siltaa kahden eri ajanjakson välille, selventää Lahikainen.
 

Taustatietoja Maximista

Kluuvikadun Maxim on toiminut yhtäjaksoisesti samassa osoitteessa jo vuodesta 1909 ja on näin ollen Suomen vanhin elokuvateatteri. Alkuperäisen, upean teatterisalin suunnitteli arkkitehti David Frölander-Ulf ja se avattiin Olympia-nimisenä, mutta vaihtoi nimensä myöhemmin Piccadillyksi. 1930-luvulta lähtien teatteri on toiminut Maxim-nimisenä. Nykyinen rakennus on vuodelta 1974. Maximissa on kaksi elokuvasalia, joista toinen on museoviraston suojelema. Maxim-elokuvateatteri hyväksyttiin Europa Cinemas -verkoston jäseneksi vuonna 2014.  Ohjelmistoltaan Maxim on profiloitunut eurooppalaisen art house -elokuvan lippulaivaksi.

Finnkino to build Finland’s first IMAX® theatre in Itis Helsinki shopping center

7.11.2017, Finnkino news
Finnkino is developing the Finnish cinema scene by opening the most modern cinema in Finland in cooperation with the Itis Helsinki shopping center. Finnkino Itis will open by the end of year 2018.

Tennispalatsi's Scape Cinema Hall is Europe's best Cinema Complex!

7.11.2017, Finnkino news
Finnkino's premium cinema hall Scape was awarded the "Oscar award for Cinema's" at the CineEurope Conference held in Barcelona.

Finnkino now belongs to AMC

7.11.2017, Finnkino news
On March 21st 2017, the European Commission’s competition authority approved a deal where AMC Entertainment Holdings, Inc. purchased the Nordic Cinema Group, which Finnkino was a part of.

MobilePay Finnkino's Online Payment Method

7.11.2017, Finnkino news
Now you can pay for your movie tickets quickly and conveniently with the MobilePay app!