Plaza

Torikatu 32, 90100 Oulu
Teatteripäällikkö: Jaana Härkönen

 Ohjelmisto

 Aukioloajat
 Sijainti
 Salien tiedot
 Lippujen hinnat
 Löytötavarat

Esittely

Yli kymmenen vuoden ajan oululaisille elokuvaelämyksiä tarjonnut Finnkino Plaza sijaitsee kaupungin ytimessä, kivenheiton päässä kävelykatu Rotuaarilta. Oulun suurimman elokuvateatterin kahdeksan salia esittävät uusimmat ensi-illat kaikille elokuvanälkäisille, unohtamatta event cinema -näytöksiä (oopperat, baletit, konsertit). Mikäli päivän elokuva on vielä valitsematta, voi Plazan henkilökunnalta kysellä sopivaa elokuvaa jokaiseen tunnetilaan.

Myös salien tekniikka takaa onnistuneen elokuvaelämyksen: AS2-esitystekniikassa kuvan ja äänen laatuun on panostettu sijoittamalla kaiuttimet valkokankaan yläpuolelle. Ääni kulkee näin esteettömästi ja puhtaasti. Penkkirivit on porrastettu eturivistä lähtien, joten jokaiselta paikalta näkee erinomaisesti valkokankaalle. Reiättömät kankaat varmistavat, että kuvanlaatu on huippuluokkaa. Plaza 1:n valkokankaalla on kokoa huimat 142,5 neliömetriä, paikkoja salissa on yli 400.

Historiaakaan ei ole Plazassa unohdettu, sillä aulasta löytyy entisessä Finnkino Riossa palvellut filmiprojektorirouva Victoria X, vuosimallia 1955. Koneenhoitajat esittelevät elokuvan historialle merkittävää yliheittotekniikkaa ja kuusikymppistä nuorukaista mieluusti kysyttäessä.

Pääsisäänkäynti Plazan ja Scandic-hotellin sisäpihalta vie suoraan lipunmyyntiin ja herkkumyymälään. Liput ja leffaeväät myydään samalta tiskiltä. Salit 1-3 sijaitsevat kolmannessa kerroksessa, jonne pääsee joko portaita tai hissillä. Salit 4-7 ovat katutasossa ja sali 8 kerrosta alempana.

Plazan toimisto sijaitsee toisessa kerroksessa.

Järjestä tapahtuma Plazassa!

Pysäköinti

Parkkihalli sijaitsee elokuvateatterin alapuolella, sisäänajo Albertinkadun puolelta. Parkkihallin molemmista kerroksista on pääsy elokuvateatteriin. Invapaikkoja löytyy runsaasti aivan elokuvateatterin sisääntulojen vieressä. Huom. Finnkino Plazan ja Scandic-hotellin sisäpihan kiertoliittymässä on autoille pysäköintikielto.

Aukioloajat

Teatterin aukioloajat löytyvät  päiväkohtaisesta taulukosta. Plazan viimeiset näytökset alkavat päivittäin noin yhdeksän aikoihin, jolloin myös lipunmyynti suljetaan.

Salien tiedot

Salin numero
Sijainti
Istumapaikkoja
Tekniikka
Plaza 1
3. krs
409 (+6)
Dolby Digital, AS2, 4K, HFR, 3D
Plaza 2
3. krs
184 (+2)
Dolby Digital, AS2, 3D
Plaza 3
3. krs
81 (+1)
Dolby Digital, AS2
Plaza 4
1. krs
106 (+2)
Dolby Digital, AS2
Plaza 5
1. krs
98 (+2)
Dolby Digital, AS2
Plaza 6
1. krs
83 (+1)
Dolby Digital, AS2, 3D
Plaza 7
1. krs
88 (+1)
Dolby Digital, AS2, 3D
Plaza 8
-1. krs
90 (+1)
Dolby Digital, AS2

 


 

Löytötavarat - Oulu

Löytötavarat toimitetaan viikoittain Pohjois-Pohjanmaan Löytötavarapalveluun.

Pohjois-Pohjanmaan Löytötavarapalvelut
Tehtaankatu 1, 90130 Oulu
(Raksilan Marketit, Salen talo, 2. kerros)

Tiedustelut puhelimitse: 0600 550 094 (2 €/min + pvm/mpm)
Toimisto avoinna ma-pe klo 11-17, la klo 11-15.