Maxim

Maximin kahdessa salissa katsellaan elokuvia vielä vuoden 2015 ajan. Toiminta Maximissa päättyy 6.1.2016 vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi.
 

Kluuvikatu 1, 00100 Helsinki
Teatteripäällikkö: Jenni Vikström

 Ohjelmisto

 Aukioloajat
 Sijainti
 Salien tiedot
 Lippujen hinnat
 Löytötavarat

Esittely

Kluuvikadun Maxim on toiminut yhtäjaksoisesti samassa osoitteessa jo vuodesta 1909 ja on näin ollen Suomen vanhin elokuvateatteri. Alkuperäisen, upean  teatterisalin suunnitteli arkkitehti David Frölander-Ulf ja se avattiin Olympia-nimisenä, mutta vaihtoi nimensä myöhemmin Piccadillyksi. 1930-luvulta lähtien teatteri on toiminut Maxim-nimisenä.

Vanhassa Maximissa oli yksi n. 450-paikkainen sali. 1970-luvun alkuun tultaessa Maximin rakennus oli päässyt niin huonoon kuntoon, että talo päätettiin purkaa ja rakentaa tilalle uusi, kaksisalinen elokuvateatteri. 1974 avattiin uusi Maxim, jossa kaksi tilavaa teatterisalia oli sijoitettu päällekkäin. Teatterin tekniikka ilmastointijärjestelmineen oli aikansa huippuluokkaa. Pienemmässä salissa, Maxim 2:ssa, säilytettiin vanhan Maximin sisustus erittäin tarkasti kullattuine korkokuvineen ja kristallilamppuineen. Maxim 1 edusti aikansa modernia linjausta; avara sali on jaettu tilavaan permantoon ja parvekkeeseen.

Finnkino on tehnyt mittavat investoinnit Maximiin vuosina 2008 – 2013, uudistaen mm. molempien salien penkit, kokolattiamatot, aulatilat sekä vaihtanut teatteriin uudet digitaaliset elokuvaprojektorit. Maxim 2 on Museoviraston tarkasti suojelema kohde.

Maxim-elokuvateatteri hyväksyttiin Europa Cinemas -verkoston jäseneksi vuoden 1.1.2014 alusta alkaen.  Ohjelmistoltaan Maxim on profiloitunut siten mm. eurooppalaisen laatuelokuvan lippulaivaksi.
 

Huomioitavaa

Maximin invahissi ei kykene kuljettamaan moottorisoituja pyörätuoleja niiden painon vuoksi.

Pysäköinti;  ks. www.europark.fi

Käytä hyväksesi kaikkina aikoina voimassa oleva parkkietu: Finnkinon asiakkaat saavat 1 h parkkiedun kaikissa Helsingin EuroPark pysäköintihalleissa. Kysy parkkihyvityslippua teatterin lippukassalta!
 

Aukioloajat

Teatterin aukioloajat löytyvät  päiväkohtaisesta taulukosta.

 

Salien tiedot

Salin numero
Istumapaikkoja
Tekniikka
Maxim 1
360
Dolby Digital
Maxim 2
241
Dolby Digital


 

Löytötavarat - Helsinki ja Vantaa

Helsingin Maximin, Kinopalatsin ja Tennispalatsin sekä Vantaan Flamingon tiloista löytyvät löytötavarat toimitetaan Suomen löytötavarapisteeseen.

Löytötavaratoimisto H.T.P palvelut Oy
Kampin keskus (E-taso)
Narinkka 3, 00100 Helsinki

Tiedustelut puhelimitse: 0600 04401 (1,67e/min + pvm/mpm)
arkisin klo 9-21, la klo 9-18, su klo 12-18

 Suomen löytötavarapiste