Kinopalatsi

Kaisaniemenkatu 2, 00100 Helsinki
Teatteripäällikkö: Jenni Vikström

 Ohjelmisto

 Aukioloajat
 Salien tiedot
 Sijainti
 Lippujen hinnat
 Löytötavarat

Esittely

Helsingin Kinopalatsi oli avautuessaan syksyllä 1998 Suomen ensimmäinen multiplex-elokuvateatteri. 10 korkeatasoista salia, joissa kaikissa digitaalinen äänentoisto ja nykyaikaiset istuimet, ovat vaativankin elokuvanystävän mieleen. Kinopalatsi sijaitsee Fennia-korttelissa, joka sisältää myös runsaasti erilaisia palveluja fast foodista ja sushista yökerhoihin ja baareihin.

Kinopalatsin tiloissa avautui ensimmäinen elokuvateatteri jo vuonna 1939: Kaisaniemenkadun Metropol oli 1000-paikkaisena pitkään Helsingin suurin teatterisali. Nimi vaihtui vuosien saatossa ensin Bostoniksi ja sitten Formiaksi. 1980-luvun alussa suuri teatterisali pilkottiin neljäksi pienemmäksi. Kinopalatsin mittavan rakennustyön yhteydessä haluttiin saattaa vanha Metropol-sali uuteen loistoon ja vanhan teatterisalin parveke remontoitiin alkuperäiseen ulkoasuunsa Museoviraston avustuksella. Tämä sali on nykyään Kinopalatsi 2. Salissa voi henkiä aitoa 30-luvun tunnelmaa; penkit ja tekniikka ovat kuitenkin huippumodernit.

Myös Kinopalatsin aulassa yhdistyy uusi ja vanha; lippuaula sekä 2-salin edusta on restauroitu lähelle alkuperäistä 30-luvun ulkoasua peiliseinineen ja mahonkipilareineen. Myös ns. uusi puoli, johon suurin osa saleista sijoittuu, on tehty modernisti kunnioittamaan talon perinteitä; aulan materiaaleissa yhdistyvät kirsikkapuulattiat ja marmori- ja lasipinnat.

Pysäköinti;  ks. www.europark.fi

Käytä hyväksesi kaikkina aikoina voimassa oleva parkkietu: Finnkinon asiakkaat saavat 1 h parkkiedun kaikissa Helsingin EuroPark pysäköintihalleissa. Kysy parkkihyvityslippua teatterin lippukassalta!
 

Aukioloajat

Teatterin aukioloajat löytyvät  päiväkohtaisesta taulukosta. Herkkumyymälä noudattaa samoja aukioloaikoja kuin lippukassa

Salien tiedot 

Salin numero
Istumapaikkoja
Tekniikka
Kinopalatsi 1
361
Dolby Digital, HFR, 3D
Kinopalatsi 2
265
Dolby Digital, 3D
Kinopalatsi 3
75
Dolby Digital
Kinopalatsi 4
75
Dolby Digital
Kinopalatsi 5
144
Dolby Digital, 3D
Kinopalatsi 6
86
Dolby Digital
Kinopalatsi 7
182
Dolby Digital
Kinopalatsi 8
94
Dolby Digital
Kinopalatsi 9
144
Dolby Digital, 3D
Kinopalatsi 10
88
Dolby Digital, 3D


 

Löytötavarat - Helsinki ja Vantaa

Helsingin Kinopalatsin ja Tennispalatsin sekä Vantaan Flamingon tiloista löytyvät löytötavarat toimitetaan Suomen löytötavarapisteeseen.

Löytötavaratoimisto H.T.P palvelut Oy
Kampin keskus (E-taso)
Narinkka 3, 00100 Helsinki

Tiedustelut puhelimitse: 0600 04401 (1,67e/min + pvm/mpm)
arkisin klo 9-21, la klo 9-18, su klo 12-18

 Suomen löytötavarapiste