3D-tekniikka Finnkinon teattereissa

Tervetuloa 3D-teatteriin!

 
3D-elokuvien katselemista varten saat saliin mennessäsi vahtimestarilta erikoislasit. Lasit ovat mukavan kevyet ja mahtuvat silmälasien päälle. Sama malli käy niin lapsille kuin aikuisillekin. Linssit toimivat vain 3D-saleissa ja ne on optimoitu suurten valkokankaiden katselemista varten. Lasit puhdistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen.

Tarkista lasien toimivuus 3D-elokuvamainosten aikana. Mikäli et näe elokuvaa kolmiulotteisesti, ota yhteyttä henkilökuntaan. Täydellisen 3D-elämyksen koet, kun käsittelet laseja varoen. Palauta 3D-lasit näytöksen jälkeen.

Mikäli sinulla on epilepsia tai migreenioireita, keskustele lääkärisi kanssa 3D-näytösten sopivuudesta.

 

Kehittynyt 3D-tekniikka tarjoaa uudenlaisen elokuvaelämyksen!

Finnkino aloitti 3D-elokuvanäytökset Suomessa syksyllä 2008. Ensimmäisenä niistä päästiin nauttimaan Finnkino Flamingossa, Vantaalla. Nykyään 3D-esityslaitteistot ovat jo käytössä kaikilla Finnkino-paikkakunnilla.

3D-tekniikan käyttöönotto edellyttää paitsi investointia 3D-laitteistoon, myös sitä, että elokuva projisoidaan kankaalle digitaalisessa muodossa. Finnkinon digiprojektoreiden toimittaja on belgialainen Barco, jonka projektoreilla voidaan ajaa kolmiulotteisia elokuvia täydellä 2K-resoluutiolla. Finnkinon huipputasoisen XpanD 3D-tekniikan toimittaja on puolestaan eurooppalainen X6D Ltd. Elokuvat katsotaan 3D-aktiivilaseilla (shutter glasses), jotka synkronoivat kuvan samanaikaisesti elokuvaprojektorin kanssa.

Helsingin Tennispalatsissa, Tampereen Plevnassa ja Kuopion Scalassa on käytössä huipputasoinen Dolbyn 3D cinema -tekniikka. Dolby 3D -tekniikka perustuu väripolarisaatioon. Katsojan käyttämät passiivilasit estävät silmää näkemästä väärää kuvaa käyttäen väriaaltosuodatusta.

Finnkinon 3D-saleissa on siis todelliset leffaprojektorien Rolls Roycet. Äänen- ja kuvanlaadultaan huipputasoinen 3D-tekniikka tarjoaa katsojille entistä voimakkaamman ja valovoimaisemman elokuvakokemuksen.
 

Mihin 3D-tekniikka perustuu?

  • Ihminen aistii syvyyttä ja etäisyyksiä binokulaarisen näköaistinsa avulla. Silmät näkevät kuvan kahdesta eri kulmasta, ja aivot yhdistävät aistimukset kolmiulotteiseksi kuvaksi.
  • 3D-tekniikka simuloi normaalia näköaistimusta. Lasit erottelevat kummallekin silmälle oman kuvan kahdesta päällekkäin heijastetusta ruudusta. Syvyysvaikutelma syntyy kuvien jälleen yhdistyessä katsojan aivoissa.
  • Finnkinolla on käytössä aktiiviset 3D-lasit, jotka sulkevat vuorotellen vasen / oikea -kuvaa hurjalla 600 mikrosekunnin nopeudella.

Uuden ajan aktiiviset 3D-lasit

  • Lasit synkronoivat kuvan elokuvaprojektorin kanssa infrapunasignaalin avulla
  • Erinomainen kuvanlaatu – ei haamu- tai kaksoiskuvia (triple flash)
  • Linssit optimoitu suurten valkokankaiden katselemista varten
  • Kevyet ja mukavat
  • Mahtuvat silmälasien päälle
  • Pestään jokaisen näytöksen jälkeen
  • Ympäristöystävälliset: käyttöikä useita vuosia vaihdettavien patterien ansiosta.

Finnkinon 3D-salit 
 

Paikkakunta Salit, joissa 3D-esitysvalmius
Espoo Omena 1, 2, 3, 4, 5
  Sello 1, 4, 5, 6
Helsinki Kinopalatsi 1, 2, 5, 9, 10
  Tennispalatsi 1, 2, 3, 9, 10, 11
Jyväskylä Fantasia 1, 3, 5, 6
Kuopio Scala 1, 2, 3, 7
Lahti Kuvapalatsi 1, 2, 5, 6
Oulu Plaza 1, 2, 6, 7
Pori Promenadi 1, 3, 5
Tampere Cine Atlas 1, 3
  Plevna 1, 2, 9, 10
Turku Kinopalatsi 1, 2, 3, 4, 6
Vantaa Flamingo 1, 2, 4, 5