Finnkino tiedottaa

Lappeenrannan Kino-aulan ja Nuijamiehen vuokrasopimuksen päättymisestä

Finnkino pahoittelee mielipahaa, joka on syntynyt jouduttuamme sulkemaan kulttuurillisesti hienot Lappeenrannan elokuvateatterit Kino-aulan ja Nuijamiehen.
|

 
Finnkino Strandin avaaminen Lappeenrantaan on kasvattanut alueen elokuvissakäyntiä noin 40 %. Modernille elokuvakokemukselle ja nykyaikaiselle elokuvateatteritoimijalle on selkeästi ollut kysyntää ja tarvetta Lappeenrannan alueella. Huippupuitteiden lisäksi useampi sali mahdollistaa aikaisempaa monipuolisemman ohjelmiston yleisölle.

Finnkinon ostaessa Kino-aula ja Nuijamies -elokuvateatterit oli aito halu ja tahto jatkaa elokuvien esitystoimintaa tiloissa vaihtoehtona monisaliteatterikonseptille. Valitettavasti neuvottelut jatkosopimuksen osalta päättyivät tuloksettomina, sillä vuokranantaja ei ollut valmis tekemään kiinteistöjen edellyttämiä uudistuksia ja investointeja, jotta kannattavan teatteritoiminnan jatkaminen teattereissa olisi ollut mahdollista.

Vuokrasuhteen päätyttyä vuokralaisen velvollisuutena ja normaalina käytäntönä on irtaimiston poisvienti, jollei asiasta ole sovittu muuta vuokranantajan tai viranomaisten kanssa. Näin on toimittu muissa vastaavissa tilanteissa vuokrasuhteen päättyessä (esimerkkinä vuokrasuhteen päättyminen suojellussa Helsingin Maximin teatterissa). Finnkinolle ei ole kuitenkaan esitetty pyyntöjä tai vaatimuksia irtaimiston jättämisestä paikoilleen Kino-aulan tai Nuijamiehen osalta.

Liittyen Lappeenrannan vanhojen teattereiden mahdollisiin suojelusuunnitelmiin ja irtaimiston rooliin mahdollisissa suunnitelmissa, viranomaiset eivät ole olleet yhteydessä Finnkinoon Kino-aulan ja Nuijamiehen teatteritoiminnan irtaimistoineen siirryttyä Finnkinolle. Lappeenrannan kaupunki on viimeisten kahden vuoden ajan harkinnut kiinteistöjen suojelua, mutta päätöstä ei ole tehty. Finnkino varmisti kiinteistönomistajalta vielä ennen vuokrasopimuksen päättymistä ja irtaimiston siirtoa, onko kiinteistönomistajalla tiedossaan sellaista, joka tulisi ottaa huomioon koskien suojelua, mutta tähän ei saatu vastausta.

Finnkinon myötä Lappeenrannassa toimii neljä huippuluokan teatterisalia, joissa voidaan tarjota entistä monipuolisempi ohjelmisto yleisölle ja esittää noin 5000 näytöstä vuodessa. Finnkino toivottaa kaikki tervetulleeksi kokemaan ainutlaatuisia elokuvahetkiä jatkossakin.

Huijausviestejä liikkeellä: Finnkinon nimissä kalastellaan maksukorttitietoja

11.7.2017, Finnkino tiedottaa
Lahjakortteja kaupittelevissa viesteissä ei ole kyse Finnkinon kampanjasta, vaan luvattomasta maksutietojen kalastelusta.

Finnkino Lab – uusi suurten tunteiden asiakkuusohjelma leffafaneille

11.7.2017, Finnkino tiedottaa
Finnkino Labin jäsenenä koet enemmän ja saat enemmän. Liittyminen on maksutonta!

Tennispalatsin Scape-sali palkittiin Euroopan vuoden parhaana elokuvasalina

11.7.2017, Finnkino tiedottaa
Finnkinon uusi Scape-premiumsalikonsepti sai "elokuvateattereiden Oscar-palkinnon" Barcelonan CineEurope-konferenssissa.

Maxim-elokuvateatteri avaa uudelleen Finnkinon luotsaamana

11.7.2017, Finnkino tiedottaa
Suomen vanhin elokuvateatteri, Helsingin Kluuvikadulla sijaitseva Maxim avaa marraskuussa 2017 ovensa uudelleen.

Finnkino siirtyy amerikkalaisen AMC:n omistukseen

11.7.2017, Finnkino tiedottaa
Euroopan komission kilpailuviranomainen on hyväksynyt yrityskaupan, jossa amerikkalainen elokuvateatterijätti AMC Entertainment Holdings, Inc. Nordic Cinema Groupin.

MobilePay Finnkinon verkkokaupan maksutavaksi

11.7.2017, Finnkino tiedottaa
Nyt voit maksaa leffalippusi verkkokaupassa nopeasti ja kätevästi MobilePay-sovelluksella!

Finnkinon sovellus tuo leffaliput puhelimeesi

11.7.2017, Finnkino tiedottaa
Finnkinon sovelluksella katsot helposti näytösajat ja ostat elokuvalippuja. Saatavilla iOS-, Android- ja Windows-kaupoista!

Finnkinon verkkokaupassa voi maksaa myös Finnair Plus -pisteillä!

11.7.2017, Finnkino tiedottaa
Pisteitä voi käyttää niin näytöslippuihin kuin sarjalipputuotteisiin.

Kulttuuri- ja virikeseteleitä voi jatkossa käyttää myös henkilökohtaisiin kulttuurisarjalippuihin

11.7.2017, Finnkino tiedottaa
Lippuvalikoima laajenee yksittäisistä näytöslipuista sarjalippuihin.