Finnkino tiedottaa

Maxim-elokuvateatteri avaa uudelleen Finnkinon luotsaamana

Suomen vanhin elokuvateatteri, Helsingin Kluuvikadulla sijaitseva Maxim avaa marraskuussa 2017 ovensa uudelleen.
|

Tarkoituksena on jatkaa Maximin entisellä linjalla esittämällä elokuvateatterissa art-house -painotteista ohjelmistoa. Finnkino ja kiinteistön omistava Ilmarinen remontoivat teatteria ennen elokuvatoiminnan uudelleenaloittamista.

– Olen todella iloinen ja helpottunut, että pääsemme avaamaan Maximin uudelleen yleisölle. Maximin sulkemisen jälkeen Helsingistä on puuttunut aito art house -elokuvateatteri, sanoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Maximin kiinteistössä on kaksi elokuvasalia, joista toinen on suojeltu. Ennen elokuvatoiminnan aloittamista molemmat salit kunnostetaan, ja samalla kiinteistön talotekniikkaa uusitaan nykypäivän tasolle suojelun sallimissa rajoissa. Remontti toteutetaan vanhaa teatteria kunnioittaen ja asiakkaita kuunnellen. Suunnitelmien mukaan Maxim-elokuvateatteri avataan uudelleen remontin jälkeen marras–joulukuussa 2017.

– Tavoitteenamme on kehittää Maximin konseptia sen historian ja liiketoiminnalliset edellytykset huomioiden yhdessä Maximin asiakaskunnan kanssa. Palaamme Maximin suunnittelun käynnistämiseen heti, kun Espoon Iso Omenaan ensiviikon torstaina 20.4. avautuva uuden aikakauden täyslaser-monisaliteatteri on toiminnassa ja asiantuntijaresurssit vapautuvat, sanoo Lindholm.

Maximin elokuvasalit suljettiin alkuvuonna 2016 remontin vuoksi. Kiinteistöä oli tarkoitus laajentaa ja rakentaa siihen hotelli, jonka yhteydessä elokuvateatteri olisi jatkanut toimintaansa. Ilmarisen ja Kämp Collection Hotelsin yhteishanke osoittautui kuitenkin jatkoselvityksissä liian kalliiksi.

Hotellihankkeen kariutumisen jälkeen Ilmarinen haki tilaan elokuvatoiminnan jatkamisesta kiinnostunutta pitkäaikaista vuokralaista. 

– On hienoa, että Finnkino oli halukas jatkamaan elokuvatoimintaa ja perinteikkäät salit saadaan taas remontin jälkeen avattua elokuvayleisön käyttöön, sanoo Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.
 

Taustatietoja Maximista
Kluuvikadun Maxim on toiminut yhtäjaksoisesti samassa osoitteessa jo vuodesta 1909 ja on näin ollen Suomen vanhin elokuvateatteri. Alkuperäisen, upean teatterisalin suunnitteli arkkitehti David Frölander-Ulf ja se avattiin Olympia-nimisenä, mutta vaihtoi nimensä myöhemmin Piccadillyksi. 1930-luvulta lähtien teatteri on toiminut Maxim-nimisenä. Nykyinen rakennus on vuodelta 1974. Maximissa on kaksi elokuvasalia, joista toinen on museoviraston suojelema. Maxim-elokuvateatteri hyväksyttiin Europa Cinemas -verkoston jäseneksi vuonna 2014. Ohjelmistoltaan Maxim on profiloitunut eurooppalaisen art house -elokuvan lippulaivaksi.

Lisätietoja: 

Veronica Lindholm, toimitusjohtaja, Finnkino Oy
veronica.lindholm@finnkino.fi

Esko Torsti, johtaja, listaamattomat sijoitukset, Ilmarinen 
esko.torsti@ilmarinen.fi

Helsingin Itikseen rakentuu Suomen ensimmäinen IMAX®-elokuvateatteri

11.4.2017, Finnkino tiedottaa
Finnkino kehittää yhdessä Helsingin Itiksen kanssa Suomen elokuvateatterimaailmaa avaamalla loppuvuodesta 2018 huippumodernin Finnkino Itis -teatterin.

Huijausviestejä liikkeellä: Finnkinon ja Finnkino Labin nimissä kalastellaan maksukorttitietoja

11.4.2017, Finnkino tiedottaa
Lahjakortteja kaupittelevissa viesteissä ei ole kyse Finnkinon kampanjasta, vaan luvattomasta maksutietojen kalastelusta.

Tennispalatsin Scape-sali palkittiin Euroopan vuoden parhaana elokuvasalina

11.4.2017, Finnkino tiedottaa
Finnkinon uusi Scape-premiumsalikonsepti sai "elokuvateattereiden Oscar-palkinnon" Barcelonan CineEurope-konferenssissa.

Finnkino siirtyy amerikkalaisen AMC:n omistukseen

11.4.2017, Finnkino tiedottaa
Euroopan komission kilpailuviranomainen on hyväksynyt yrityskaupan, jossa amerikkalainen elokuvateatterijätti AMC Entertainment Holdings, Inc. Nordic Cinema Groupin.

MobilePay Finnkinon verkkokaupan maksutavaksi

11.4.2017, Finnkino tiedottaa
Nyt voit maksaa leffalippusi verkkokaupassa nopeasti ja kätevästi MobilePay-sovelluksella!

Finnkinon sovellus tuo leffaliput puhelimeesi

11.4.2017, Finnkino tiedottaa
Finnkinon sovelluksella katsot helposti näytösajat ja ostat elokuvalippuja. Saatavilla iOS-, Android- ja Windows-kaupoista!

Finnkinon verkkokaupassa voi maksaa myös Finnair Plus -pisteillä!

11.4.2017, Finnkino tiedottaa
Pisteitä voi käyttää niin näytöslippuihin kuin sarjalipputuotteisiin.

Kulttuuri- ja virikeseteleitä voi jatkossa käyttää myös henkilökohtaisiin kulttuurisarjalippuihin

11.4.2017, Finnkino tiedottaa
Lippuvalikoima laajenee yksittäisistä näytöslipuista sarjalippuihin.