Ajankohtaista

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto 2017 Suomeen

Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2017 elokuvapalkinnon saivat ohjaaja-käsikirjoittaja Selma Vilhunen ja tuottajat Kai Nordberg & Kaarle Aho elokuvasta Tyttö nimeltä Varpu.
|

 
Runsaasti tunnustusta saanut Tyttö nimeltä Varpu sai keskiviikkoiltana 1.11.2017 POHJOISMAIDEN NEUVOSTON ELOKUVAPALKINNON, joka on yksi tavoitelluimmista eurooppalaisista elokuva-alan palkinnoista. Selma Vilhusen ensimmäinen pitkä fiktio sai ensi-iltansa Toronton elokuvafestivaaleilla 2016 ja se on osallistunut yli 20 kansainväliseen festivaaliin.

Palkintotilaisuus, johon osallistuivat kaikki pohjoismaiden pääministerit, pidettiin Helsingissä parhaillaan käynnissä olevan Pohjoismaiden ministerineuvoston varsinaisen istunnon yhteydessä. Palkintogaala järjestettiin Finlandia-talossa.

350 000 Tanskan kruunun (noin 47 000 euron) arvoinen rahapalkinto jaetaan ohjaajan, käsikirjoittajan ja tuottajan kesken. Tarkoituksena on korostaa, että elokuva taiteenlajina on näiden kolmen päätekijän tiiviin yhteistyön tulos.

Palkintolautakunta perusteli valintaansa seuraavasti: Tyttö nimeltä Varpu -elokuvassa Selma Vilhunen onnistuu kuvaamaan suuria, keskeisimpiä tunteita hyvin pienin elein ja osoittaa ainutlaatuisen tarkkanäköisyytensä ohjaajana ja käsikirjoittajana. Hän leikittelee kekseliäästi elokuvissa esitettävien tyttöjen ja nuorten naisten stereotypioilla, ja joka kerta kun yleisö tuntee ja odottaa jonkin uhkaavan päähenkilöä Varpua, Vilhunen irrottaa hänet kliseistä niin kirjaimellisesti kuin kuvaannollisestikin. Kiltti tyttö Varpu harhailee maailmassa, jossa roolihahmot saavat luvan olla oikeita ihmisiä hyvine ja huonoine puolineen ja jossa ympäristö toimii kulissina nousematta missään vaiheessa itse teemaksi. Tyttö nimeltä Varpu -elokuva sisältää puhdasta energiaa ja elokuvallista suuruutta – tätä haluamme lisää!

Selma Vilhunen (s. 1976) Turun ammattikorkeakoulun taideakatemiasta valmistunut ohjaaja-käsikirjoittaja. Vilhunen tunnetaan parhaiten lyhytelokuvastaan "Pitääkö mun kaikki hoitaa?", joka toi hänelle Oscar -ehdokkuuden ja Yhdysvaltain elokuva-akatemian jäsenyyden vuonna 2014.

Osallistu leffakisaan, jossa voit voittaa viidakkoseikkailun kestävän SONY XPERIA XZ1 -puhelimen!

1.11.2017, Ajankohtaista
Uusi huima seikkailu Jumanji: Welcome to the Jungle saapuu jouluksi elokuvateattereihin - osallistu nyt mahtavaan leffaskabaan!

Finnkinon joululiput - lahja, joka sopii kaikille!

1.11.2017, Ajankohtaista
Anna lahjaksi unohtumaton elokuvaelämys! Joululeffaliput 4 kpl hintaan 40 € ja jouluherkkusetelit 4 kpl 16 € - nyt myynnissä verkkokaupassa, teattereissa ja jälleenmyyjillä!

Finnkino Lab – suurten tunteiden asiakkuusohjelma leffafaneille

1.11.2017, Ajankohtaista
Finnkino Labin jäsenenä koet enemmän ja saat enemmän. Liittyminen on maksutonta!

Joulukuun Kuukauden Klassikkona esityksessä hurmaava Home Alone!

1.11.2017, Ajankohtaista
Yleisöäänestyksen voittaja Home Alone nähdään valkokankailla joulun kynnyksellä keskiviikkona 20.12. Klassikkoleffassa ei ole tekstitystä.

Hienot Tuntematon sotilas -pelikortit nyt myynnissä Finnkinon teattereissa!

1.11.2017, Ajankohtaista
Osta omaksesi tai lahjaksi pelikortit, joissa näkyvät Tuntematon sotilas -elokuvan roolihenkilöt.

Helsingin Itikseen rakentuu Suomen ensimmäinen IMAX®-elokuvateatteri

1.11.2017, Ajankohtaista
Finnkino kehittää yhdessä Helsingin Itiksen kanssa Suomen elokuvateatterimaailmaa avaamalla loppuvuodesta 2018 huippumodernin Finnkino Itis -teatterin.

Helsingin Kluuvikadun uudistettu Finnkino Maxim avataan helmikuussa 2018

1.11.2017, Ajankohtaista
Elokuvien lisäksi Maximissa tullaan esittämään Event Cinema -näytöksiä kuten balettia sekä teatteri- ja taide-esityksiä.

Tuntematon sotilas -elokuvan esityksiä myös väliajalla ja tarjoilulla

1.11.2017, Ajankohtaista
Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kruunaava suurelokuva on nähtävissä teattereissa 27.10. alkaen. Halutessasi voit valita näytöksen, johon sisältyy väliaika tarjoiluineen.

Sotiemme veteraaneille maksuton sisäänpääsy Tuntematon sotilas -elokuvan päivänäytöksiin

1.11.2017, Ajankohtaista
Veteraanit pääsevät katsomaan Aku Louhimiehen ohjaaman Tuntematon sotilas -elokuvan ilmaiseksi kaikissa elokuvateattereissa kautta maan.

Se on siinä! 95-elokuvan virallisessa trailerissa kurkistetaan jääkiekon legendaarisen MM-viikonlopun tunnelmiin

1.11.2017, Ajankohtaista
Tunnelatautunut traileri antaa esimakua jouluna ensi-iltansa saavasta, Aleksi Mäkelän ohjaamasta 95-elokuvasta.

Huijausviestejä liikkeellä: Finnkinon ja Finnkino Labin nimissä kalastellaan maksukorttitietoja

1.11.2017, Ajankohtaista
Lahjakortteja kaupittelevissa viesteissä ei ole kyse Finnkinon kampanjasta, vaan luvattomasta maksutietojen kalastelusta.

Fazerin Sinisen Love Always on vuoden paras elokuvamainos

1.11.2017, Ajankohtaista
Elokuvissa kävijät valitsivat Finnkinon katsojaäänestyksessä vuoden parhaaksi valkokangasmainokseksi Fazerin Sinisen Love Always -filmin.

Tennispalatsin Scape-sali palkittiin Euroopan vuoden parhaana elokuvasalina

1.11.2017, Ajankohtaista
Finnkinon uusi Scape-premiumsalikonsepti sai "elokuvateattereiden Oscar-palkinnon" Barcelonan CineEurope-konferenssissa.

Jussi-gaalan suurin voittaja oli Hymyilevä mies

1.11.2017, Ajankohtaista
Vuoden 2016 kotimaisten elokuvien Jussi-voittajat selvisivät perjantaina 24.3. pidetyssä gaalassa.

MobilePay Finnkinon verkkokaupan maksutavaksi

1.11.2017, Ajankohtaista
Nyt voit maksaa leffalippusi verkkokaupassa nopeasti ja kätevästi MobilePay-sovelluksella!

Paulig ja Finnkino tarjoavat uusia kahvielämyksiä elokuvan ystäville

1.11.2017, Ajankohtaista
Finnkinon elokuvateattereihin avataan Pauligin premium-kahvipisteitä täydentämään elokuvissa kävijöiden asiakaskokemusta.

Golden Globe -voittajat

1.11.2017, Ajankohtaista
Palkinnot jaettiin 74. kerran Beverly Hillsissä sunnuntaina 8.1. Ryan Goslingin ja Emma Stonen tähdittämä La La Land teki historiaa voittamalla seitsemän palkintoa.

Finnkinon sovellus tuo leffaliput puhelimeesi

1.11.2017, Ajankohtaista
Finnkinon sovelluksella katsot helposti näytösajat ja ostat elokuvalippuja. Saatavilla iOS-, Android- ja Windows-kaupoista!

Elokuvia ja elämyksiä aikuiseen makuun

1.11.2017, Ajankohtaista
Laatuaikaa yhdessä elokuvissa ja muista myös Finnkinon eläkeläisalennus - jopa -30%

Verkkokaupan herkkuliput!

1.11.2017, Ajankohtaista
Osta leffaeväät verkkokaupasta helposti ja edullisesti herkkulippuina!