18
NV 15: German Angst
NV 15: German Angst (2015)
Lajityyppi: Kauhu, night Visions
Levittäjä: NightVisions festivaali
Ohjaus: Jörg Buttgereit
Ensi-ilta: 18.4.2015
Kesto: 1h 52 min
Ikäraja: 18

Rotterdamin elokuvajuhlilla juuri maailmanensi-iltansa saanut episodielokuva German Angst on kulttiohjaaja Jörg Buttgereitin odotettu paluu fiktiivisen elokuvan pariin yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Lopputulos ei kuitenkaan ole vain vanhan mestarin näytös, vaan myös aisapariensa komea esiinmarssi: sekä Michal Kosakowski (Zero Killed) että Andreas Marschall (Tears Of Kali, Masks) antavat väkevät näytöt osaamisestaan.

Berliiniin sijoittuvat tarinat esittelevät kolme tyyliltään ja näkökulmaltaan täysin erilaista näkökulmaa pelon olemukseen.

Buttgereitin Final Girl seuraa aamutoimiaan suorittavaa tyttöä. Kaikki ei kuitenkaan ole täysin kohdallaan vaikka päällepäin siltä näyttääkin. Kosakowskin Make a Wish -episodissa kuuromykkä juutalaispariskunta joutuu uusnatsien kynsiin, mutta vanha talismaani kääntää osat toisinpäin. Marschallin Alraunessa muotikuvaaja päätyy yksityisen seksiklubin pauloihin oudon huumeen vaikutuksen alaisena.

German Angst on taiteellisesti kunnianhimoinen, mutta se ei sovi herkimmille katsojille. Kuvaaja Sven Jakob-Engelmann vaihtaa episodien välillä tyyliä täysin suvereenisti Buttgereitin intensiivisistä lähikuvista Kosakowskin rosoiseen realismiin ja Marschallin värikylläiseen loistokkuuteen.

Elokuvan kaikki ohjaajat ovat paikalla näytöksessä vastaamassa kysymyksiin, joita varmasti riittää.

Saksa 2015

KIELI: saksa, puola, englanti, englanninkielinen tekstitys

|