18
NV11: Yllätysleffa: Attack the Block
NV11: Yllätysleffa: Attack the Block (2011)
Lajityyppi: Toiminta, sci-fi, kauhu
Levittäjä: NightVisions festivaali
Ohjaus: Joe Cornish
Pääosissa: John Boyega, Jodie Whittaker, Alex Esmail, Franz Drameh, Leeon Jones, Simon Howard, Luke Treadaway, Nick Frost
Ensi-ilta: 26.10.2011
Kesto: 1h 28 min
Ikäraja: 18

Night Visions -yllätyselokuvaksi kaapattu kovavauhtinen, kauhun sävyillä kuorrutettu tieteistoimintaseikkailu sijoittuu Etelä-Lontoon fiktiiviseen Wyndham Towerin slummiin, jossa vallassa ovat huumekauppiaat ja pikkurikolliset. Vaarallinen arki muuttuu yllättävällä tavalla uhkaavaksi, kun kaduille putoaa vieraita ulkoavaruudesta. Torahampaiset pedot uhkaavat koko maailmaa, mutta ratkaiseva taistelu käydään 15-vuotiaan Mosesin jengiä vastaan.

Joe Cornishin esikoisohjaus on vuoden genretapauksia. Kriitikot ovat kuvaileet elokuvaa muun muassa splatter-Arkajaloiksi ja Mathieu Kassovitzin Vihan scifi-versioksi. Elokuvahullu Cornish lainailee aineksia lajityyppiklassikoista (Hyökkäys poliisiasemalle, The Thing, Warriors, Gremlins…), mutta osaa rakentaa omannäköisensä ja vetävän kokonaisuuden. Huumoria riittää, mutta jännite on vahva ja väkivalta rujoa - eikä kukaan ole turvassa.

Attack the Block saapuu Suomessa kaupalliseen teatterilevitykseen 9.12.2011.

|