16
Käsky
Käsky (2008)
Lajityyppi: Draama, kotimainen
Tuotantoyhtiö: Määrittelemätön
Levittäjä: FS Film Oy
Ohjaus: Aku Louhimies
Pääosissa: Pihla Viitala, Samuli Vauramo, Eero Aho
Ensi-ilta: 29.8.2008
Kesto: 1h 56 min
Ikäraja: 16

Keväällä 1918 jääkäri Aaro Harjula saa käskyn teloittaa punaisen naissotilaan. Nuori ja idealistinen Harjula ei suostu tottelemaan käskyä ilman oikeudenkäyntiä. Esimiehiään vastustaen hän päättää itse viedä naisen kenttätuomioistuimeen. Matkasta tulee kohtalokkaampi kuin kumpikaan heistä olisi uskonut.

Aku Louhimiehen (Valkoinen kaupunki, Riisuttu mies, Paha maa) uusi elokuva saa ensi-iltansa elokuun lopussa. Käsky perustuu Leena Landerin samannimiseen romaaniin ja sen on käsikirjoittanut Jussi-palkittu Jari Olavi Rantala (Paha maa).

Vuoteen 1918 sijoittuvan Käskyn pääosissa ovat kotimaisen elokuvataivaan nousevat tähdet Samuli Vauramo (Tyttö sinä olet tähti) ja Pihla Viitala (tv-sarja Lemmenleikit). Vauramo esittää oikeudenmukaista valkoista jääkäriä Aaro Harjulaa ja Viitala periksiantamatonta punaista naissotilasta Miina Malinia. Sotaoikeuden tuomari Emil Hallenberginä nähdään Eero Aho (Juoksuhaudantie, tv-sarja Sydänjää). Käskyn sivuosarooleissa ovat mm. Sulevi Peltola, Mikko Kouki, Janne Virtanen ja Riina Maidre.

|